Harsen en Waxen

WAT IS HARSEN?

Harsen is het verwijderen van overtollige lichaams- en gezichtsharen, dit wordt gedaan met een kleverige substantie. Harsen en waxen is in feite hetzelfde, met hars wordt een haar helemaal verwijderd. Het zal gemiddeld 3-8 weken duren voordat de haar weer is aangegegroeid, dit geeft aan dat harsen slechts een tijdelijke manier is van haarverwijdering. De haren zullen na het harsen weer aangroeien, het aangroeien gebeurt echter altijd wel met een zachte (haar)punt, in tegenstelling tot scheren zul je na het harsen nooit harde stoppels hebben.

Harsen is een manier om vanuit het schoonheidsideaal veel mooiere gladdere huid te hebben, het haalt dan ook de oude huidcellen weg en houdt de huid strakker en de huid oogt jonger. De hars wordt na het aanbrengen na enkele seconden hard, na verwijdering laat het geen ontharingsstippen na zoals met scheren wel het geval is. Harde hars hecht zich met name aan de haren en niet aan de huid, deze hars wordt veelal gebruikt voor het ontharen van gevoelige delen, waaronder het gezicht, de oksels en de bikinilijn. 

Vloeibare hars wordt net als harde hars verwarmt, deze harsd wordt vervolgens met een roller of een spatel zo dun als mogelijk op de huid aangebracht in de richting van de haargroei. De vloeibare hars blijft dun en wordt met behulp van ontharingsstrippen verwijdert. Ontharen met vloeibare hars wordt vooral gedaan om snel grote oppervlaktes te ontharen; benen, rug, borst e.d. Er is ook vloeibare hars – zogenaamde koude hars – die al op kamertemperatuur vloeibaar is. Deze hars hoeft niet tot nauwelijks te worden verwarmd en wordt ook met ontharingsstrips verwijderd.

PRIJZEN

Armen harsen € 15,00
Onderbenen harsen € 17,50
Onder- en bovenbenen harsen € 30,00
Bikinilijn harsen € 15,00
Wenkbrauwen waxen/epileren € 8,50
Bovenlip waxen € 7,50
Bovenlip + kin € 10,00
Bovenlip + kin + kaak € 15,00

Harsen wenkbrauwen voor en na behandeling